Adoptie

Bij konijnenopvang K’nijn&Ko willen wij het beste voor de konijnen. We werken daarom met een aantal plaatsingsvoorwaarden om ervoor te zorgen dat ieder konijn naar een goed baasje gaat:

  • Wij plaatsen konijnen nooit alleen uit. Heeft u al een konijn? Dan mag deze op date komen bij K’nijn&Ko om op zoek te gaan naar een nieuw maatje.
  • Wij plaatsen uitsluitend een gecastreerde ram bij een voedster. 2 rammetjes of 2 vrouwtjes geeft vroeg of laat problemen.
  • Heeft u nog geen konijn? Dan kunt u bij ons terecht voor het adopteren van een koppeltje konijnen.
  • Konijnen hebben ruimte nodig om te rennen, spelen en binkies te maken. Daarom is het belangrijk dat konijnen altijd een ren tot hun beschikking hebben. Voor minimale afmetingen zie onze adoptievoorwaarden. 

Wanneer u een konijn bij ons wilt adopteren zullen wij vragen naar de leefomgeving van uw konijn(en). Wij werken uitsluitend op afspraak. U kunt mailen naar adoptie@knijnenko.nl .

Wanneer u langs komt voor een nieuw vriendje voor uw konijn, neemt u uw konijn mee naar de opvang. Immers, uw konijn bepaalt uiteindelijk wie er mee naar huis gaat want ze moeten elkaar wel leuk vinden! Misschien heeft u op onze site al een leuk konijn gezien en anders kunt u even rondkijken in de opvang welke konijnen er zitten. Onze vrijwilligers kennen de konijnen en vertellen u graag iets over de achtergrond en het karakter van het konijn. U maakt de eerste keuze, daarna is het aan uw konijn.

De konijnen worden dan in een neutrale ren gezet om ze te koppelen. Onze vrijwilligers hebben veel ervaring met het koppelen van konijnen en kunnen een goede inschatting maken of de konijnen een match hebben. Soms is er simpelweg geen match tussen twee konijnen. Dan kunnen we gewoon opnieuw aan de slag met een ander konijn. We koppelen uw konijn maximaal aan 3 konijnen, mocht er dan nog geen match zijn, dan maken we een nieuwe afspraak (wanneer we eindeloos blijven koppelen zal het konijn in de stress raken, en lukt het koppelen niet meer).

Wanneer het koppelen niet naar wens gaat kunt u ervoor kiezen om uw konijn en zijn of haar nieuwe vriendje voor enkele dagen bij ons op koppelvakantie te laten gaan tegen een kleine vergoeding.

Het ene konijn is gewoon makkelijker te koppelen dan de ander. Dat heeft te maken met het karakter (dominantie) van zowel uw eigen konijn, als het konijn uit de opvang. Denk niet als het niet meteen lukt 'zie je wel, mijn konijn wil liever alleen blijven' want dat is echt onzin! Elk konijn heeft behoefte aan een vriendje. Je zult je konijn zien opbloeien wanneer hij of zij niet meer alleen is!

U hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat u komt te zitten met twee konijnen die elkaar niet leuk vinden of vechten. Het doel van het herplaatsen is een goed huis met vriendje zoeken waar een konijn altijd kan blijven. Als thuis toch blijkt dat het niet gaat, kan het konijn gewoon terugkomen en zoeken we een andere match! Wanneer u 1 of meer konijnen adopteert krijgt u ook wat tips voor de verdere koppeling thuis mee.

 

PHOTO-2020-11-23-16-44-16

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube