Scout

20181105_131818

Scout is op 6-12-2018 overleden doordat hij zich verslikt heeft in een brokje. De dierenarts heeft hem helaas niet kunnen redden. Omdat we Zolien niet alleen wilden laten is zij gekoppeld met mannetje Dico.

Dit zijn Scout en Zolien. Beiden geboren in juli 2018. Scout is gered uit toch wel nare omstandigheden met zijn broers en zussen. Misschien ken je Sikio nog, dat is een van de broers van Scout.
Scout is overigens het grotere zwart/bruine konijn van de 2. Een dag nadat Scout gered was, kwam Zolien (kleine zwarte dame) via het dierenasiel binnen. Ze was gevonden. Ongeveer 10 weken oud en zo bang en alleen. Scout en zijn familie waren op dat moment ongeveer even oud, dus Scout heeft Zolien meteen in zijn broers/zussenkring opgenomen zodat Zolien niet meer zo bang en alleen zou zijn.
Alle konijntjes groeiden goed, behalve Scout en Zolien. Ze mochten samen in het pleeggezin blijven om te groeien en eigenlijk vonden ze elkaar toch wel gezellig. Kortom een nieuw koppel was ontstaan. Ze zijn allebei erg nieuwsgierig en houden ontzettend veel van eten, heel veel eten. Kortom die groeiachterstand hebben ze allang ingehaald.
Waar ze niet zo van houden is mensen. Een snelle aai over de bol vinden ze prima maar knuffelen vinden ze maar raar. En stilzitten ho maar, Scout en Zolien zijn bezige bijtjes, uhm konijntjes. Scout kan ook nog eens heel hoog springen. Omdat ze niet zo van aandacht en drukte houden zijn ze niet geschikt voor (jonge) kinderen. Ze willen vooral lekker konijn zijn en samen zijn. Scout zit in de opvang sinds 9-8-2018.

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube