Opvang gesloten tot 6 april (adoptie en winkel wel mogelijk alleen op afspraak)

Vanwege het coronavirus zijn wij t/m 6 april gesloten voor publiek. De binnenkomende mail voor adoptie, afstand en vakantieopvang zal in behandeling genomen worden en z.s.m. beantwoordt. Wij hopen op jullie begrip. Afspraken voor adoptie is nog mogelijk we met inachtneming van RIVM richtlijnen, maximaal 1 persoon en de konijnen blijven logeren voor een koppelvakantie.

Winkeltje is geopend maar alleen via afspraak mail naar info@knijnenko.nl

Wist je dat…

Wist je dat…. 🤔

Knaagstenen/likstenen/zoutstenen zijn helaas nog steeds bij veel dierenzaken te koop. Op de verpakking schrijft de fabrikant dat het goed en gezond is voor knaagdieren en konijnen. Knaagstenen zouden ook nodig zijn voor het goed afslijten van de tanden.
Niets is minder waar! ❌

Knaagstenen bestaan voornamelijk uit calcium. Natuurlijk is calcium goed voor de botten, maar een konijn krijgt al genoeg calcium binnen. Teveel calcium wordt niet opgeslagen in de botten, maar meteen weer via de urine afgevoerd. Dit kan voor blaasproblemen zorgen zoals blaasgruis, wat het bemoeilijkt om te plassen. Of uiteindelijk kunnen ook blaasstenen ontstaan die alleen operatief te verwijderen zijn.

Je maakt een konijn dus veel blijer met kruiden, wilgentakjes of ander natuurlijk knaagmateriaal. En ze zijn meteen lekker bezig.
Geef je konijn dus nooit een knaagsteen. Had je al een knaagsteen gegeven/gekocht voordat je dit las, gooi deze dan snel weg.

Voor leuk natuurlijk knaagmateriaal kun je ook ons winkeltje terecht.
https://knijnenko.nl/winkeltje-van-ko

Pleeggezinnen gezocht

Pleeggezinnen gezocht

Onze konijnenopvang zit bomvol met konijnen die op zoek zijn naar een huis. Grotendeels van deze konijnen zijn plaatsbaar en mogen per direct op zoek naar een huisje. Echter zijn er ook wat konijnen die nog een tijdje moeten wachten voor ze naar hun gouden huisjes mogen. Dit gaat bijvoorbeeld om rammetjes die gecastreerd zijn en nog 16 dagen moeten wachten voordat ze echt onvruchtbaar zijn. Wat zoeken onze konijnen? Een tijdelijk plekje (buiten) waar ze een fijne tijd hebben tot het moment dat ze weer naar de opvang komen zodat ze uitgeplaatst kunnen worden.

Wat bieden wij?

Leuke konijnen en alles wat zij nodig hebben. Denk hierbij aan voer, hooi, stro en bodembedekking. Ook is het mogelijk om bij ons een hok te lenen waar het pleegkonijn in kan verblijven. Heeft u een tijdelijk plekje voor één van onze konijnen buiten die nog eventjes moeten wachten? En heb je ervaring met konijnen en het geven van medicatie. Dan horen wij dit graag! Contact opnemen of meer informatie, stuur dan een bericht naar info@knijnenko.nl.

Er zijn naast onze pleegkandidaten natuurlijk ook heel veel konijntjes op zoek naar een fijn plekje waar ze de rest van hun leven door mogen brengen!

Entdag 5 april (geannuleerd)

Zondag 5 april 2020 organiseert Stichting Konijnenopvang K’nijn & Ko i.s.m. Dier Medisch Centrum de Roosberg een entdag.
Op deze dag kunt u uw konijn(en) laten inenten tegen:
– RHD1 en Myxo: € 22,50 per enting
– RHD2: € 25,- per enting
– Beide entingen samen: € 45,-
Om lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen werken wij in tijdsblokken:

                                                                                         

11.00 – 12.00     12.00 – 13.00 13.30 – 14.30 14.30 – 15.30

De vrijwilligers kijken de konijnen na op lange nagels, gewicht, vacht en de oortjes worden nagekeken.
U kunt zich aanmelden door het sturen van een email naar:
entdag@knijnenko.nl
Graag hierin de volgende gegevens vermelden
– uw naam
– aantal konijnen
– welke entingen de konijn(en) moeten krijgen
– het tijdsblok waarin u zou willen komen.
We hopen u te zien op onze entdag!
Groeten van team Konijnenopvang K’nijn & Ko

Entdag 20 Oktober 2019

Zondag 20 oktober 2019 organiseert Stichting Konijnenopvang K’nijn & Ko i.s.m. Dier Medisch Centrum de Roosberg een entdag.
Op deze dag kunt u uw konijn(en) laten inenten tegen:
– RHD1 en Myxo: € 22,50 per enting
– RHD2: € 25,- per enting
– Beide entingen samen: € 45,-
Om lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen werken wij in tijdsblokken:
11.00 – 12.00
12.00 – 13.00
13.30 – 14.30
14.30 – 15.30
De vrijwilligers kijken de konijnen na op lange nagels, gewicht, vacht en de oortjes worden nagekeken.
U kunt zich aanmelden door het sturen van een email naar:
entdag@knijnenko.nl
Graag hierin de volgende gegevens vermelden
– uw naam
– aantal konijnen
– welke entingen de konijn(en) moeten krijgen
– het tijdsblok waarin u zou willen komen.
We hopen u te zien op onze entdag!
Groeten van team Konijnenopvang K’nijn & Ko.

Winston

Hoi, ik ben Winston🐰. Een knappe kerel van 2.3 kg. Mijn leeftijd is onbekend, maar ik ben waarschijnlijk al ouder. Ik ben gevonden en via het asiel binnen gekomen. Nou Ik kan je vertellen, ik was dat volgens mij allemaal niet gewend, die aandacht. Dus ik had een hekel aan iedereen, al dat gekke gedoe allemaal. Ik had ook nog eens een snotneus. Van alles geprobeerd maar niks hielp om van mijn snotneus af te komen. Toen kreeg ik injecties in een pleeggezin en daar bleek ik allergisch voor te zijn. Het scheelde een haar of ik was er niet meer geweest. Maar ik ben net onkruid, je komt zomaar niet van me af🐰. Toen kreeg ik andere medicijnen voor mijn snotneus, de laatste poging. Het is gelukkig al veel minder, maar helemaal zal ik er niet vanaf komen. Maar het valt allemaal reuze mee hoor. Soms nies ik dagen niet en dan ineens heb ik weer een niesbeu en vliegt het snot uit mijn neus. Als je het niet erg vind om af en toe mijn neusje af te poetsen dan ben je het perfecte baasje😍.Owja, mijn haat naar iedereen is ondertussen verdwenen hoor. Ik heb geleerd dat mensen niet alleen voer geven maar ook aandacht aan je besteden. Ik vind het nog wel raar maar ik ben altijd vrolijk als je me komt begroeten (Oké, je hebt me door, ik hoop dat je me weer wat lekkers geeft). Ik mis alleen nog een vriendin en een lieve baas en dan is mijn wilde leventje compleet en dan kan ik mijn verleden rustig achter me laten. Sow pff wat een verhaal. Maarja daar ben ik dan ook Winston voor, altijd veel te vertellen.
Interesse of wil je kennis maken? Neem dan contact op via adoptie@knijnenko.nl 👍💚

Ice pod

Komende week word het ontzettend warm.Heb je nog geen ice pod in huis? Ons winkeltje is vandaag 20-7 tot 13.00 geopend. Speciaal voor degene die een ice pod aan willen schaffen kun je ook morgen 21-7 van 13.30-15.00 terecht in ons winkeltje of maandag 22-7 van 13.00-15.30. Zoals je ziet genieten onze opvangkonijnen er ook van.

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube