Een bewogen 2020

Wat begon als een normaal jaar, veel afstand en veel adoptie kreeg in maart een hele andere wending. Op de opvang werd de 1.5 meter afstand ingevoerd, afspraken ruimer ingepland en maximaal aantal klanten/vrijwilligers op een dag. 

Vanaf die tijd bleven alle koppelingen logeren en dit betekende voor ons veel meer werk en kosten. De rennen van de koppeling werden altijd rijkelijk gevuld met bedding, stro, hooi en ook onze logees kregen iedere dag witlof/andyvie, wortel etc. Even werd het heel spannend want alle vakanties in mei/juni werden geannuleerd. De vakantie opvang is een grote inkomstenbron voor onze opvang. Iedere maand waren wij genoodzaakt om onze spaarrekening aan te spreken want, tja de vaste lasten gaan gewoon door. 

De mondkapjes werden ingevoerd en het contact met onze klanten was zo kort mogelijk. Voor ons was dit een hele andere manier van werken wat niet altijd even leuk is. Het contact was veel minder en wat wij eerst op de opvang met de adoptanten bespraken wordt nu in een bijlage naar de adoptant gestuurd. 

De adoptie steeg naar een hoogtepunt. Iedere dag kregen we gemiddeld 30 mailtjes. Onze screening werd nog strenger.  Wij vreesden dat er anders veel corona konijnen werden geadopteerd. Gelukkig zijn er maar 4 konijnen terug gekomen. 

Ook heel bijzonder is dat wij dit jaar slechts 26 dumpers hebben binnen gekregen tov vorig jaar dik 100. Wordt er minder gedumpt of worden de konijnen niet meer gevonden? Door de drukte in de bossen heb je kans dat ze zich schuilhouden. 

Gelukkig hebben wij in juli/augustus en september veel vakantie boekingen gehad en ook veel spontane donaties van particulieren. Ook hebben diverse bedrijven ons geholpen tegen kostprijs of geheel gratis. 

Daardoor hebben wij diverse investeringen gedaan, nieuwe bedrading, een mooi pad naar de opvang, een professionele stoomcleaner om alles goed te ontsmetten. Ook kregen wij een professionele afwasmachine, desinfectie houders om goed de handen te ontsmetten en ventilatoren aan het plafond. 

Wij hebben 2020 afgesloten met maar liefst 580 plaatsingen. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van 19 konijntjes. Baarmoederkanker was een van de grootste oorzaken.  

Wij willen iedereen bedanken die dit jaar bij ons heeft geadopteerd, vakantie heeft gevierd, gesponsord of een donatie heeft gegeven.  Onze dierenarts die altijd klaar voor ons staat. De vrijwilligers die ervoor zorgen dat de konijnen iedere dag een schone kooi/ren krijgen en brokjes en uiteraard heel veel vers hooi. 

De beste wensen en op naar een heel goed 2021.

Bestuur en alle vrijwilligers van K’nijn & Ko.

Opvang gesloten tot 6 april (adoptie en winkel wel mogelijk alleen op afspraak)

Vanwege het coronavirus zijn wij t/m 6 april gesloten voor publiek. De binnenkomende mail voor adoptie, afstand en vakantieopvang zal in behandeling genomen worden en z.s.m. beantwoordt. Wij hopen op jullie begrip. Afspraken voor adoptie is nog mogelijk we met inachtneming van RIVM richtlijnen, maximaal 1 persoon en de konijnen blijven logeren voor een koppelvakantie.

Winkeltje is geopend maar alleen via afspraak mail naar info@knijnenko.nl

Wist je dat…

Wist je dat…. 🤔

Knaagstenen/likstenen/zoutstenen zijn helaas nog steeds bij veel dierenzaken te koop. Op de verpakking schrijft de fabrikant dat het goed en gezond is voor knaagdieren en konijnen. Knaagstenen zouden ook nodig zijn voor het goed afslijten van de tanden.
Niets is minder waar! ❌

Knaagstenen bestaan voornamelijk uit calcium. Natuurlijk is calcium goed voor de botten, maar een konijn krijgt al genoeg calcium binnen. Teveel calcium wordt niet opgeslagen in de botten, maar meteen weer via de urine afgevoerd. Dit kan voor blaasproblemen zorgen zoals blaasgruis, wat het bemoeilijkt om te plassen. Of uiteindelijk kunnen ook blaasstenen ontstaan die alleen operatief te verwijderen zijn.

Je maakt een konijn dus veel blijer met kruiden, wilgentakjes of ander natuurlijk knaagmateriaal. En ze zijn meteen lekker bezig.
Geef je konijn dus nooit een knaagsteen. Had je al een knaagsteen gegeven/gekocht voordat je dit las, gooi deze dan snel weg.

Voor leuk natuurlijk knaagmateriaal kun je ook ons winkeltje terecht.
https://knijnenko.nl/winkeltje-van-ko

Pleeggezinnen gezocht

Pleeggezinnen gezocht

Onze konijnenopvang zit bomvol met konijnen die op zoek zijn naar een huis. Grotendeels van deze konijnen zijn plaatsbaar en mogen per direct op zoek naar een huisje. Echter zijn er ook wat konijnen die nog een tijdje moeten wachten voor ze naar hun gouden huisjes mogen. Dit gaat bijvoorbeeld om rammetjes die gecastreerd zijn en nog 16 dagen moeten wachten voordat ze echt onvruchtbaar zijn. Wat zoeken onze konijnen? Een tijdelijk plekje (buiten) waar ze een fijne tijd hebben tot het moment dat ze weer naar de opvang komen zodat ze uitgeplaatst kunnen worden.

Wat bieden wij?

Leuke konijnen en alles wat zij nodig hebben. Denk hierbij aan voer, hooi, stro en bodembedekking. Ook is het mogelijk om bij ons een hok te lenen waar het pleegkonijn in kan verblijven. Heeft u een tijdelijk plekje voor één van onze konijnen buiten die nog eventjes moeten wachten? En heb je ervaring met konijnen en het geven van medicatie. Dan horen wij dit graag! Contact opnemen of meer informatie, stuur dan een bericht naar info@knijnenko.nl.

Er zijn naast onze pleegkandidaten natuurlijk ook heel veel konijntjes op zoek naar een fijn plekje waar ze de rest van hun leven door mogen brengen!

Entdag 5 april (geannuleerd)

Zondag 5 april 2020 organiseert Stichting Konijnenopvang K’nijn & Ko i.s.m. Dier Medisch Centrum de Roosberg een entdag.
Op deze dag kunt u uw konijn(en) laten inenten tegen:
– RHD1 en Myxo: € 22,50 per enting
– RHD2: € 25,- per enting
– Beide entingen samen: € 45,-
Om lange wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen werken wij in tijdsblokken:

                                                                                         

11.00 – 12.00     12.00 – 13.00 13.30 – 14.30 14.30 – 15.30

De vrijwilligers kijken de konijnen na op lange nagels, gewicht, vacht en de oortjes worden nagekeken.
U kunt zich aanmelden door het sturen van een email naar:
entdag@knijnenko.nl
Graag hierin de volgende gegevens vermelden
– uw naam
– aantal konijnen
– welke entingen de konijn(en) moeten krijgen
– het tijdsblok waarin u zou willen komen.
We hopen u te zien op onze entdag!
Groeten van team Konijnenopvang K’nijn & Ko

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube