Een bewogen 2020

Wat begon als een normaal jaar, veel afstand en veel adoptie kreeg in maart een hele andere wending. Op de opvang werd de 1.5 meter afstand ingevoerd, afspraken ruimer ingepland en maximaal aantal klanten/vrijwilligers op een dag. 

Vanaf die tijd bleven alle koppelingen logeren en dit betekende voor ons veel meer werk en kosten. De rennen van de koppeling werden altijd rijkelijk gevuld met bedding, stro, hooi en ook onze logees kregen iedere dag witlof/andyvie, wortel etc. Even werd het heel spannend want alle vakanties in mei/juni werden geannuleerd. De vakantie opvang is een grote inkomstenbron voor onze opvang. Iedere maand waren wij genoodzaakt om onze spaarrekening aan te spreken want, tja de vaste lasten gaan gewoon door. 

De mondkapjes werden ingevoerd en het contact met onze klanten was zo kort mogelijk. Voor ons was dit een hele andere manier van werken wat niet altijd even leuk is. Het contact was veel minder en wat wij eerst op de opvang met de adoptanten bespraken wordt nu in een bijlage naar de adoptant gestuurd. 

De adoptie steeg naar een hoogtepunt. Iedere dag kregen we gemiddeld 30 mailtjes. Onze screening werd nog strenger.  Wij vreesden dat er anders veel corona konijnen werden geadopteerd. Gelukkig zijn er maar 4 konijnen terug gekomen. 

Ook heel bijzonder is dat wij dit jaar slechts 26 dumpers hebben binnen gekregen tov vorig jaar dik 100. Wordt er minder gedumpt of worden de konijnen niet meer gevonden? Door de drukte in de bossen heb je kans dat ze zich schuilhouden. 

Gelukkig hebben wij in juli/augustus en september veel vakantie boekingen gehad en ook veel spontane donaties van particulieren. Ook hebben diverse bedrijven ons geholpen tegen kostprijs of geheel gratis. 

Daardoor hebben wij diverse investeringen gedaan, nieuwe bedrading, een mooi pad naar de opvang, een professionele stoomcleaner om alles goed te ontsmetten. Ook kregen wij een professionele afwasmachine, desinfectie houders om goed de handen te ontsmetten en ventilatoren aan het plafond. 

Wij hebben 2020 afgesloten met maar liefst 580 plaatsingen. Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van 19 konijntjes. Baarmoederkanker was een van de grootste oorzaken.  

Wij willen iedereen bedanken die dit jaar bij ons heeft geadopteerd, vakantie heeft gevierd, gesponsord of een donatie heeft gegeven.  Onze dierenarts die altijd klaar voor ons staat. De vrijwilligers die ervoor zorgen dat de konijnen iedere dag een schone kooi/ren krijgen en brokjes en uiteraard heel veel vers hooi. 

De beste wensen en op naar een heel goed 2021.

Bestuur en alle vrijwilligers van K’nijn & Ko.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube